Pensioenadvies voor werkgevers

Phenox Consultants is gespecialiseerd in pensioen- en benefitsbeleid en wij zetten de medewerkersmotivatie en goed werkgeverschap van onze klanten centraal. Wij geloven namelijk in pensioenen die voor iedereen gunstig zijn, voor zowel werkgever als werknemer.

Pensioen is de meest onderschatte arbeidsvoorwaarde. En toch zijn de belangen en financiële risico’s enorm. Daarom helpen wij organisaties, van corporate tot MKB, met onze expertise op het gebied van pensioen en werknemersverzekeringen.   

 

Vraagt een pensioenvraagstuk om grondige actuariële kennis? Wij houden van een uitdaging en hebben volop actuariële kennis en ervaring in huis.

Waarmee kunnen wij u vooruit helpen?

Pensioenadvisering

Onze actuarieel consultants staan u met hun uitgebreide ervaring graag met advies bij op het gebied van pensioenregelingen, -fondsen en –wetgeving. Nationaal, internationaal en de combinatie daarvan. U kunt onze begeleiding inschakelen voor harmonisatietrajecten, pensioenadvies of bij de keuze van een pensioenuitvoerder.

 

International accounting

Als dienstverlener binnen een internationaal wereldwijd netwerk weet Phenox Consultants dat lokale expertise onontbeerlijk is voor multinationals. Of het nu gaat om international accounting, communicatie of ontwikkeling en implementatie van een internationale pensioenstrategie. In het veranderende Nederlandse pensioenlandschap staat Phenox Consultants multinationals graag terzijde. Phenox Consultants is specialist in de waardering van pensioenen en andere beneftis voor de jaarrekening. Met decennialange ervaring en slimme tooling op zak nemen wij u graag de jaarlijkse verplichte rapportages volgens verschillende richtlijnen (bijvoorbeeld IFRS (IAS19R), ASC-715 (voorheen FAS), RJ271) uit handen. Bij het wijzigen van de pensioenregeling denken wij actief met u mee over gevolgen voor de rapportages.

Met grensoverschrijdende consolidaties hebben wij veel ervaring. U kunt daarom rekenen op onze hulp bij de communicatie met uw hoofdkantoor over pensioenresultaten en wat een wettelijke wijziging van uw regeling betekent voor de jaarrekening.

 

U kunt onze begeleiding inschakelen voor harmonisatietrajecten,
pensioenadvies of bij de keuze van
een pensioenuitvoerder.

Phenox Consultants is een onafhankelijk pensioenadviseur en zorgt ervoor dat u de best mogelijke voorwaarden in de markt krijgt aangeboden.

Keuze pensioenuitvoerder

Loopt uw uitvoeringsovereenkomst af? Wij selecteren graag de best passende pensioenuitvoerder voor u. Phenox Consultants is een onafhankelijk pensioenadviseur en zorgt ervoor dat u de best mogelijke voorwaarden in de markt krijgt aangeboden. Hiermee kunt u aanzienlijke besparingen realiseren. In de wirwar aan verzekeraars, Algemeen Pensioenfondsen (APF) en Premie Pensioen Instellingen (PPI) helpen wij u aan een oplossing die het best is voor uw bedrijf.

Audit en compliance

Leg audit en compliance bij Phenox Consultants neer en u kunt volledig gerust zijn over de juistheid van de verzekerde pensioenaanspraken. Én over de premies en kosten die hiervoor in rekening zijn gebracht. Ook houden wij voor u bij welke wetgeving voor u verandert en adviseren wij u over eventueel noodzakelijke aanpassingen in uw pensioenregeling.

Uitvoering van uw arbeidsvoorwaarden

Met onze Employee Benefits diensten zorgen wij voor een vlekkeloze en efficiënte uitvoering van uw human capital en pensioenbeleid. Leg de verzekering van arbeidsvoorwaarden, administratie, controle op de administratie, premieberekeningen en de communicatie met een gerust hart bij ons neer. Phenox Consultants verzorgt de uitvoering van uw benefits. Dit doen wij overzichtelijk en efficiënt, zodat uw HR-afdeling wordt ontlast en er rust heerst op de werkvloer. Werknemersverzekeringen, zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid en ziektekosten organiseren wij graag voor u. Of zet ons in als pensioenbureau. Wij vormen dan de tussenschakel tussen u als werkgever, deelnemers en de pensioenuitvoerder. Uiteraard zorgen wij voor een foutloze administratie en heldere communicatie.

Wijziging van uw pensioenregeling

Wijzigt u om fiscale redenen de pensioenregeling? Dit heeft arbeidsvoorwaardelijk mogelijk consequenties. Wat zijn de gevolgen voor uw pensioenstrategie? Wat is een lager pensioen waard? Hoe gaat u een werknemer compenseren? Bij al deze vraagstukken zijn wij bij Phenox Consultants u van dienst. We bepalen hoe groot de pensioenschade is en stellen een evenwichtige manier van compenseren voor. Zo houdt u uw werknemers tevreden.

Communicatie

Communicatie over pensioenen en arbeidsvoorwaarden is belangrijk. Niet alleen vanwege de zorgplicht, maar ook om ervoor te zorgen dat uw werknemers de secundaire arbeidsvoorwaarden waarderen. Heldere communicatie zorgt voor rust op de werkvloer en het vergroot de werknemerstevredenheid. Phenox Consultants verzorgt communicatie in individuele en collectieve sessies, schriftelijk en face to face.

Neem direct contact met ons op

Met Phenox Vooruit

Benieuwd hoe Phenox Consultants uw organisatie vooruit kan helpen?

Onze specialisten denken graag met u mee. Neem direct contact met ons op, of vraag vrijblijvend informatie aan.