Certificering van pensioenfondsen

Jaarstaten - De Nederlandsche Bank

Pensioenfondsen dienen jaarlijks de zogeheten jaarstaten in bij De Nederlandsche Bank. Bij de totstandkoming van de jaarstaten speelt de certificerend actuaris een vitale rol – De certificerend actuaris controleert de vaststelling van de kostendekkende premie, beoordeelt de financiële positie van het pensioenfonds en beziet of de technische voorzieningen correct zijn vastgesteld. De actuarissen van Phenox Consultants in Rotterdam ontzorgen u graag volledig gedurende het certificeringsproces van uw pensioenfonds.

 

Certificerend actuaris als spil

In de praktijk zien we regelmatig dat certificeringswerkzaamheden worden opgedeeld en vervolgens worden uitgevoerd door diverse personen van verschillende niveaus. Bij Phenox Consultants vinden wij het van belang dat de certificeringswerkzaamheden (vrijwel) volledig door de certificerend actuaris zelf worden uitgevoerd. Hierdoor is de certificerend actuaris gedurende het gehele certificeringstraject optimaal geïnformeerd, en heeft de certificerend actuaris altijd maximaal overzicht.

Waarom Phenox Consultants

Ruime ervaring

Ron Wagenaar staat als certificerend actuaris ingeschreven in het Openbaar Register van Certificerende Actuarissen bij het Koninklijk Actuarieel Genootschap. Als zodanig is hij bevoegd om de actuariële certificering van pensioenfondsen te verzorgen. Door zijn ruime ervaring is de actuariële certificering van uw pensioenfonds bij Ron Wagenaar in vertrouwde handen.

Waarom certificering van pensioenfondsen met Phenox Consultants?

  • Phenox Consultants heeft ruime ervaring met certificering van pensioenfondsen.
  • De certificeringswerkzaamheden worden vrijwel volledig door de certificerend actuaris zelf uitgevoerd.
  • Wij zijn in staat om onze kennis op een professionele en duidelijke manier over te brengen, wat het begrip en de samenwerking bevordert.
  • Wij hebben een compact team met zeer ervaren pensioenfonds-actuarissen.
  • De lijnen zijn kort en onze mensen goed benaderbaar en bereikbaar.
  • En last but not least, onze prijs is scherp!

Wilt u meer informatie of vrijblijvend kennismaken met onze certificerend actuaris?

Neem direct contact met ons op

Vrijblijvend kennismaken

Wilt u eens vrijblijvend kennismaken met Phenox consultants?

Onze specialisten denken graag met u mee. Neem direct contact met ons op, of vraag vrijblijvend informatie aan.