Pensioenadvies voor de ondernemingsraad

Wat pensioenregelingen betreft, speelt de ondernemingsraad (OR) een belangrijke rol binnen een organisatie. Pensioenen zijn complex en voor veel ondernemingsraden is het lastig om volledig geïnformeerd te zijn over de ins en outs van relevante pensioenzaken. In de Wet op Ondernemingsraden (WOR) staat beschreven dat de OR deskundigen mag inhuren. 

Wanneer een verplicht gestelde pensioenregeling bij een bedrijfstakpensioenfonds (BPF) wordt gewijzigd, heeft een OR geen rechtstreekse bevoegdheden. Dit geldt ook bij wijzigingen in (onderdelen van) pensioenregelingen die volledig in een cao zijn geregeld. Voor overige wijzigingen heeft de OR instemmingsrecht, zoals is vastgelegd in de WOR (artikel 27).

Wat pensioenregelingen betreft, speelt de ondernemingsraad (OR) een belangrijke rol binnen een organisatie.

Waarmee helpen wij u vooruit?

Phenox Consultants ondersteunt en adviseert u graag bij de invulling van de rol die u als ondernemingsraad heeft ten aanzien van pensioenzaken. Spelen er pensioen gerelateerde zaken? Vraagt u zich af wat de kwaliteit van de pensioenregeling is of wat een wijziging betekent voor de pensioenlasten? Twijfelt u of een regeling of traject wel conform de actuele wetgeving is, of wilt u een specialist laten bepalen of u wel bij het juiste pensioenfonds zit? Wij fungeren graag als uw sparringpartner en adviseur.

 

Twijfel over het juiste pensioenfonds? Wij fungeren graag als sparringpartner en adviseur.

U kunt onze begeleiding inschakelen voor:

  • Vraagstukken met betrekking tot pensioen en werknemersverzekeringen
  • Advies en begeleiding bij een pensioentraject of een pensioenwijziging
  • Een kundige second opinion

Neem direct contact met ons op

Met Phenox Vooruit

Benieuwd hoe Phenox Consultants uw ondernemingsraad vooruit kan helpen?

Onze specialisten denken graag met u mee. Neem direct contact met ons op, of vraag vrijblijvend informatie aan.